Få en fornyelse af din helprotese

Få en fornyelse af din helprotese

Der er mange, som får lavet en helprotese og det er især de ældre mennesker, som får lavet sådan en. I folkemunde kalder man meget ofte en helprotese for et gebis, men det er dog ikke den korrekte betegnelse for hvad det er. En helprotese er noget, som man bruger hvis man slet ikke har nogen tænder tilbage. Man kan både får sådan en protese i over- og undermunden og man kan også få den begge steder. Hvad man har af ønsker og behov er meget forskelligt og man kan finde ud af meget mere ved at kigge på http://www.rixtandteknik.dk/helprotese/, hvor der står meget om dette område.

En helprotese er både til over- og undermund

Det er mest udbredt, at man enten får en helprotese i overmunden eller undermunden. Det skyldes, at det er sjældent, at man i hele munden slet ikke har nogen tænder tilbage. Det betyder, at man ofte vil starte ud med at have en helprotese i enten over- eller undermunden. Mister man efterfølgende flere tænder, så kan man få endnu en helprotese hvis der er behov for det. Det er dog kun noget man giver hvis man har meget behov for det, da det ikke er noget for enhver.

 

Det, som en helprotese gør er, at den går ind og erstatter dine tænder. For har man ikke nogen tænder vil man formentligt være interesseret i, at det ser ud som om, at man har tænder. Man ønsker det naturlige look og det kan man heldigvis få med en god helprotese. For det som normalt kendetegner sådan en slags protese er, at den ser meget naturtro ud, så ofte vil man slet ikke kunne se, at der er tale om en helprotese. Mange vil gå ud fra, at der er tale om almindelige tænder og det er jo til dit held.

Få helprotese efter tandudtrækning

Ofte vil der foregå en tandudtrækning umiddelbart inden man får sin helprotese. Det er altid i patientens interesse, at man får sin helprotese hurtigt. For den tid man går rundt og venter på den vil man gå rundt og mangle sine tænder. Det kan have en negativ virkning på ens livskvalitet da det betyder, at man ikke kan leve sit liv helt som man ønsker det.

 

Der er nemlig visse ting man ikke kan gøre før man får sin nye helprotese. Man kan ikke spise optimalt og det kan være meget irriterende. Heldigvis er det sådan, at man de fleste steder får sin protese meget hurtigt efter man har fået udtrukket tænder. Du kan også få en anden midlertidig protese, som du kan bruge mens du venter på, at få den endelige helprotese, som kan tage noget tid at lave.