Effektiv bekæmpelse af hvepse

Effektiv bekæmpelse af hvepse

Hvepse stikker

Da vores yngste datter kom skrigende ind med et kæmpe stik efter en hveps, var der erklæret krig. De skulle bekæmpes straks.

Vi elsker vores hus og have, blomsterne og vores børns leg. Det hele er præcist lige så perfekt, som det lyder, og vi er så glade for vores hus og have. Men pludselig en dag krakelerede idyllen. Vores yngste datter blev stukket af en hveps, så nu skulle vi pludselig sætte os ind i bekæmpelse af hvepse.

Bekæmpelse af hvepse der har mange gemmesteder 

Gedehamsen er særlig aktiv om sommeren, og det var sådan en, der havde stukket Marie. Den efterlod huden meget hævet og os med et skrigende og utrøsteligt barn.

Men det var ikke så let at finde ud af, hvor synderne holdt til. Men de skulle findes, og de skulle fjernes.

Hvepse elsker søde sager

Man bør ikke efterlade sodavand eller saftevand eller en åbnet øl uden opsyn, for hvepse elsker sukker. Drikker man en øl med en hveps i kan det desuden gå rigtig galt.

Hvepse kan også være bærere af sygdomme, da de søger deres føde de mest ulækre steder i f.eks. forrådnet frugt.

Bekæmpelse af hvepse er derfor meget vigtig, da de kan skade mennesker og kæledyr. Nogle mennesker er faktisk allergiske overfor stik, og så er det pludseligt livstruende.

Bekæmpelse af hvepsen

Vores hveps holdt til ved noget udhæng, og det var ikke noget, vi på nogen måde havde lyst til at kaste os over – heller ikke husets herre, der ellers ikke ligger på den lade side, når han skal bevise sin mandighed. Bekæmpelse af hvepse var vist alligevel for stor en mundfuld.

Vi sendte derfor bud efter en skadedyrsbekæmper, som sådan nogle hedder.

Han opfordrede os til ikke at komme der, hvor hvepsene holdt til – for ikke at irritere dem.

Boet var en kuglerund form, og de havde tilsyneladende besluttet sig for at blive, lod det til.

Hvepse er sort-gule og hedder faktisk gedehams. Taljen er ganske vist en hvepsetalje, men det er vist også det mest positive, man kan sige om denne hvepseart. Hos toxin.dk kan du også købe middel mod bekæmpelse af myrer, hvis du har problemer med myrer i dit hjem.

Nogle vælger at holde til i gavle, tagudhæng, hule træer, lofte og bygger med træfibre blandet med spyt. De er dygtige håndværkere og værner om deres bo med deres giftige stil. Men hvepsebo kan også være i jorden eller i stendiger og her er de ekstra vanskelige at komme til. Vores skadedyrsbekæmper var dog dygtig og hurtig til bekæmpelse af hvepse. I dag har vi ingen og børnene leger igen i haven.