Få snakket om problemerne med parterapi

Mange par kommer på et eller andet tidspunkt i deres liv til en midtvejskrise, hvor det kan være en fordel at bringe en tredjepart i spil, som sørger for at problemerne bliver snakket ud på en fornuftig måde. Under en diskussion eller et skænderi kan det være svært at holde den pæne tone, og se sagen fra den anden parts synspunkt. Nogle ting bliver måske ikke taget op da man ikke vil skabe dårlig stemning, og det kan ende med, at man undertrykker sine følelser. Denne boble af ting som man går og døjer med i parforholdet kan blive al for stor og briste. Dette kan fører til at par går fra hinanden eller at kærligheden svinder ind og bliver næsten ikke eksisterende.

Hvis man ikke får snakket omkring problemerne i god tid eller når de er der, kan det være en god ide at gå i parterapi.Parterapi skal ikke kun anses som noget man går til, hvis man er på grænsen til et brud, som det så ofte bliver associeret med. Det skal også ses som en måde at få udarbejdet de små problemer i hverdagen, så begge parter får det bedre og nemmere. Når man får snakket ud om tingende og får hjælp til nogle værktøjer, til at kunne udarbejde en fælles løsning, fører det også til at parret generelt bliver gladere og de bliver stærkere.

Parterapi i København

I København er der mange par der går fra hinanden og skilsmisse raten er højere end i andre byer. Leder man efter et godt sted til parterapi er der mange rådgivere der står klar til at hjælpe. Hver enkelt par får en personlig terapeut og deres sag bliver behandlet med fortrolighed. Mange synes måske det er åndsvagt at skulle have en tredjepart til at skulle rede deres forhold og vurdere det. Nogle bryder sig ikke om at andre skal blandes ind i deres problemer. Parterapi skal dg ikke ses som en tredjepart der kommer og blander sig og skal give den ene person ret, men det e en måde at få bygget nogle redskaber til at få snakket om tingende, på en fornuftig måde, uden at den ene ender med at gå. Det er en anden måde at lytte til hinanden på og bedre at kunne sætte sig ind i sin partner.