En billig badmintonketcher kan være lige så god som en dyr

Hvis du gerne vil have en ny badmintonketcher, skal du overveje hvor mange penge du vil bruge. Typisk vil mange tro, at man skal ofre mange penge for at få en god badmintonketcher. Dette er dog ikke tilfældet, for hvis du vil en god badmintonketcher handler det mere om hvilken du køber, end hvor meget den koster.

En god badmintonketcher skal kunne passe til din spillestil. Elsker du præcision frem for styrke, skal du have fat i en ketcher, som fremmer denne form for teknik. Den helt rigtige badmintonketcher afhænger også af hvor du er i livet.

For eksempel vil en ny badmintonspiller ikke have brug for at købe en dyr badmintonketcher, da en billig sagtens vil kunne dække hans behov. En mere erfaren badmintonspiller vil dog kunne få glæde af en lidt dyrere, men stadig billig ketcher, da den kan lidt mere og har flere fordele.

En pige vil ligeledes have brug for en anden badmintonsketcher end en mand ville, eftersom at pigen har mindre hænder og derfor ikke har mulighed for at holde ligeså godt fat på ketcherne, som en mand kan.

Prisen på en badmintonketcher afhænger af dine krav

Før du kan finde ud af hvor meget en badmintonketcher vil komme til at koste dig, skal du have fundet ud af hvilke krav du har til en kommende badmintonketcher. Da du kan få mange varianter i dag, skal du tænke på størrelse, vægt, ketcher-strenge og meget mere.

Når det kommer til størrelsen på en badmintonketcher, har du typisk mulighed for at få den i tre forskellige badmintonketcher3størrelser. Køber du hos en webshop, som er specialiseret i at sælge professionelt sportsudstyr, kan du møde ind i andre størrelser.

De tre mest typiske størrelser er midsize, oversize og widebody. Alle størrelser har deres egne fordele, og som udgangspunkt vil en af disse størrelser passe til din hånd og den måde du spiller på.

Vægten har ligeledes en stor betydning, da vægten er altafgørende for om du kan skyde hårdt eller blidt, ligesom at det også kan have en stor påvirkning på hvor hurtigt du kan bevæge din badmintonketcher. Vi nævnte i indledningen at mænd ofte har mere styrke end kvinder.

De mandlige professionelle badmintonspillere vil typisk bruge en ketcher, som vejer omkring de 330 gram. De kvindelige spillere bruger derimod kun en ketcher, som vejer omkring 295 gram. Det kan dog hurtigt blive forvirrende at tænke på vægten, når man leder efter en billig og god badmintonketcher, og det bedste bud vil være at prøve sig frem.

Den sidste ting, som kan have stor betydning for prisen på din badmintonketcher er strengene på ketcherne. Typisk vil du kunne få to forskellige strenge:

  • Tarm strenge
  • Syntetiske strenge

Det er meget vigtigt, at du finder ud af hvilken streng der passer dig bedste. Bruger du en anderledes streng end den du er vant til, vil du sagtens kunne mærke det når du står på banen og spiller badminton. Tarm-strenge er typisk mere elastiske i det, men holdbarheden er knap så god, som den er ved de syntetiske strenge.

Står du og skal bruge en badmintonketcher, som kan holde i mange år, anbefales det derfor at købe med syntetiske strenge. Ketcherne med syntetiske strenge har det også med at være billigere, til trods for at man ikke kan mærke den store forskel, medmindre man er professionel udøver.

Når du skal vælge den helt rigtige badmintonketcher, skal du have alle de førnævnte ting med i dine overvejelser. Du skal vælge hvilke ting du synes er vigtigt for dig som spiller, mens du skal fravælge dem du tror du godt kan undvære.